Lammas
Michael Barton Cain
+45 25336675
info@lammas.dk
www.lammas.dk

www.beltane.dk
CVR/SE-nummer: 92259250

 

 

 

 

 

 

Lammas - Profil


Hej og Velkommen til Lammas
Mit navn er Michael Barton Cain. Denne side fortæller indledningsvis om mit firma - Lammas - og om mit arbejde. Flere oplysninger, nyheder og links findes på de andre sider. Du kan læse mit Europass CV her.

I princippet er websiden skrevet på engelsk, da jeg har mange internationale forbindelser - kun denne side og 'nyhederne' vil kunne læses på begge sprog. Men dansk er mit andet sprog og rent faktisk mit arbejds- og fritidssprog i det daglige.
Du kan kontakte mig med kommentarer, oplysninger eller spørgsmål vedr. opgaver på 
info@lammas.dk eller ringe til mig på +45 25336675.

Denne Lammas webside handler om tekster og fortællinger: sprog, sang, kommunikation, menneskelige kontakter og narrativer. Hele mit voksenliv har jeg arbejdet som lærer og underviser, som skribent, dokumentarist, oversætter og fortæller. Desuden er slægtsforskning og lokalhistorie blandt mine store interesser.

Mit firma handler meget om oversættelser: dansk-engelsk og engelsk-dansk, men også oversættelser til engelsk fra andre nordiske sprog, fransk og tysk. Jeg arbejder også som speaker på mange forskellige områder.


I de sidste 25 år har jeg arbejdet med mange forskellige tekster, men jeg vælger altid mine opgaver med omhu. Jeg vil helst kun arbejde, når jeg føler mig i harmoni med en opgave.


 

 

Hvor kommer navnet 'Lammas' fra?


Egentlig er Lammas en ældgammel høstfest, som fejres omkring 1. august i den keltiske verden. Det er den første af tre høstfester og er forbundet med kornhøsten. 
Festen fejres stadig af mange mennesker. Moderne tilhængere af de gammle 'hedenske' religioner fejrer den som en tid, der markerer fornyelse, overflod og taksigelse.
For ikke så mange år siden fejrede den katolske kirke den såkaldte 'Lammas Dag' eller 'Brød-Messe Dag' den 1. august ('Skt. Peter i Lænker') som taksigelse for hvedehøsten - hveden, som bruges til at lave hostier til altergangen.
In den keltiske tradition, bærer Lammas-festen navnet Lughnasadh - en af de 8 opdelinger af det keltiske år, som falder halvejs mellem sommer solhvervet og efterårsjævndøgnet. Under alle omstændigheder er Lammas en tid, hvor man siger 'tak' og lovpriser guderne - en tid, der balancerer i overgangen fra sommeren til efteråret.

 


 

Jeg er selv født i den del af året, der begynder med Lammas, og har keltiske aner. I mit hovede, passer navnet 'Lammas' derfor udmærket til min baggrund og det sted, hvor jeg nu befinder mig i mit liv.

Pax et Bonum!

Lammas.dk © 2011 • Privacy Policy • Terms of Use

www.lammas.dk